Thursday, September 22, 2005

Стара история

Тази история се случи в началото на престоя ми в Белгия. И макар че я описвам два месеца по-късно, реших да я оставя да прашасва между редовете от времето на пристигането ми тук...

Пристигнах и се настаних в една мизерна квартира, която по нищо не превъзхожда, която и да било квартира в България, ако не говорим за цената, разбира се... Първите ми дни бяха зашеметяващи. Нова работа, нови хора, нов начин на живот.

Страшно се впечатлих от сърдечността на Белгийците, с които си имах работа. Стига да не ставаше дума за пари. AWEX всъщност се беше погрижила за всичко, но освен че квартирата ми не отговаряше на минималните изисквания за нормален живот, няколко месеца и няколко наводнения по-късно щях да разбера, че те нямат намерение да си мръднат пръста заради мен. Колкото и да се оплаквах, нищо не направиха. Сега за спомен ще публикувам снимка на локвите, които се образуваха след петминутен дъжд, за да знае следващото поколение от ИФАГ, че е по-добре сами да си потърсят квартирата за бюджета, който им е обещан.

Голям кеф беше да отида на състезанието на Формула 1 в Спа-Франкоршан 2005. Рядкост е да видиш паркинг с по няколко Ферарита, Ламборджинита и Поршета, паркирани едно до друго. Просто впечатляващо. А шумът на моторите... страшен!!! Иначе самото състезание... може да си се гледа и по телевизията. За майтап, като се върнахме от Ф1 в Лиеж, видяхме изложение на ретро автомобили... какви ли не... беше яко.

Животът беше прекрасен тук през септември - заря на няколко пъти, празниците на Валония и каквото се сетиш. Службите им за информация за туристите са нелоши и нашите имат много хляб да ядат, докато ги стигнем.

А за 17 септември отидох на гости за рождения ден на Мартин в Германия... яко! Пък на следващия ден бяха и изборите в Германия, та гласувахме... той де...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home